Het kopen van een tweedehands fiets: Waar moet je op letten?

Het kopen van een tweedehands fiets: Waar moet je op letten?

Het kopen van een tweedehands fiets kan een verstandige keuze zijn, zeker als je kijkt naar de betaalbaarheid, maar kopen van particulieren is soms een flinke gok. Wie vertelt je dat de fiets écht in goede staat is? Wil je ervoor zorgen dat je de juiste tweedehands fiets koopt? Lees dan verder.

De belangrijkste zaken kun je zelf vast al raden: de fiets moet in goede staat zijn. Maar wat bepaalt dit? Controleer als eerste de algehele conditie van de banden. Zijn er tekenen van slijtage of beschadigingen?

Test ook de remmen om ervoor te zorgen dat deze nog goed werken. Een serieuze valpartij of botsing wil je namelijk voorkomen. Door de remmen te testen, weet je zeker dat dat je fiets niet direct dure reparaties nodig heeft als je er thuis pas achter komt dat hier gebreken zitten. En zitten er remblokjes op de fiets? Bekijk dan in hoeverre deze versleten zijn en wanneer ze ongeveer vervangen moeten worden.

De versnellingen zijn bij tweedehands fietsen ook vaak een probleem, zeker bij fietsen met een open kettingkast. Schakel door alle versnellingen om ervoor te zorgen dat ze soepel en nauwkeurig werken.

Als laatste kunt je ook altijd vragen naar de geschiedenis van de fiets. Is er ooit een ongeluk gebeurd met deze fiets? Is de fiets regelmatig onderhouden? En wie heeft er op de fiets gefietst, en voor hoe lang? Dit geeft je meer informatie over in welke staat de fiets is.

Denk je nu: Ik zie dit helemaal niet zitten? Of heb je eigenlijk te weinig kennis van remblokjes en versnellingen om goed te testen of alles werkt? Kies dan voor een fiets uit ons assortiment. Je krijgt dan een fiets voor een (zeer) aantrekkelijke prijs (want alle fietsen zijn tweedehands), maar wel een fiets van supergoede kwaliteit. Al onze fietsen zijn namelijk ‘refurbished’, wat betekent dat alle fietsen grondig geïnspecteerd zijn. Bij kapotte onderdelen of slijtage zijn de onderdelen vervangen, waardoor je eigenlijk een tweedehands fiets krijgt die zo goed is als nieuw. Kortom; je betaalt een lage prijs voor een supergoede fiets.

Bij Cheapass Bikes geloven we dat een tweedehands fiets net zo betrouwbaar kan zijn als nieuw, en het afgelopen jaar vonden onze ruim 5.000 klanten dit ook. Wees lief voor je portemonnee, kies voor duurzaamheid en bestel je fiets bij Cheapass Bikes!