De voordelen van een refurbished fiets: duurzaam & betaalbaar!

De voordelen van een refurbished fiets: duurzaam & betaalbaar!

Tweedehands fietsen winnen snel aan populariteit, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom! Vorig jaar verkochten wij aan ruim 5.000 mensen een tweedehands e-bike, damesfiets, herenfiets, of kinderfiets. En hun grootste beweegreden (los van het fietsen dan ;) )? De duurzame en betaalbare keuze van een tweedehands en refurbished fiets.

Natuurlijk is het ontzettend belangrijk dat je niet zomaar een tweedehands fiets koopt.

Bij Cheapass Bikes worden alle fietsen en e-bikes in detail nagekeken voordat ze verkocht worden. Dit betekent dat alle onderdelen die niet meer werken, vervangen worden door goedwerkende onderdelen. Hierdoor zijn alle fietsen in topconditie. Dit betekent dat de fietsen eigenlijk niet ‘tweedehands’ zijn (ook al wordt dit vaak zo genoemd), maar ‘refurbished’. Refurbished betekent dat alle onderdelen van de fiets zijn nagekeken en gerepareerd of vervangen waar nodig. Je ontvangt dus eigenlijk een tweedehands fiets, maar dan zo goed als nieuw! 

Wat betekent dit voor jou als consument?

Het betekent dat je niet alleen een hoogwaardige fiets krijgt, maar ook een bijdrage levert aan een duurzamere wereld. Door te kiezen voor een refurbished fiets draag je actief bij aan het verminderen van afval en stimuleer je het hergebruiken van materialen. Zo worden de frames van de fietsen vaak hergebruikt, maar worden kleine onderdelen vervangen of gerepareerd. Zo ben jij verzekerd van betrouwbaar fietsplezier, maar stimuleer je ook hergebruik van materialen. 

En dan vergeten we nog de tweede reden waarom mensen kiezen voor een tweedehands fiets: de betaalbaarheid! Volgens onze klanten is dit een grote reden waarom ze bij ons terecht komen. Kwaliteitsfietsen hoeven niet duur te zijn, en dat laten wij bij Cheapass Bikes zien. Doordat wij de fietsframes hergebruiken en zoveel mogelijk onderdelen ook, daalt de prijs voor jouw fiets. En door tweedehands te kopen, bespaar je het verschil met een nieuwe fiets, en dit loopt al snel op tot duizenden euro’s voor een goede elektrische fiets.

Kies voor een refurbished fiets van Cheapass Bikes en ervaar de perfecte combinatie van kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. Fietsen was nog nooit zo goed voor jou en de wereld om je heen. Ontdek vandaag nog de voordelen van duurzaamheid en betaalbaarheid bij Cheapass Bikes en kijk snel in onze voorraad welke fiets bij jou past.

Het kopen van een tweedehands fiets: Waar moet je op letten?

Het kopen van een tweedehands fiets kan een verstandige keuze zijn, zeker als je kijkt naar de betaalbaarheid, maar kopen van particulieren is soms een flinke gok. Wie vertelt je dat de fiets écht in goede staat is? Wil je ervoor zorgen dat je de juiste tweedehands fiets koopt? Lees dan verder.