Wat betekent “100% rijklaar verzonden”?

Fietsen worden steeds vaker online verkocht, zo ook bij Cheapassbikes. Heel fijn, want onze webshop geeft je alle informatie om makkelijk een voor jou passende refurbished fiets aan te schaffen. Een van de grotere verschillen tussen webshops zit ‘m in hoe je deze fiets thuis ontvangt.

Transport in pakketdozen

Pakketdozen. Van die dozen die waarschijnlijk ergens in een hoekje van je huis opgestapeld staan en maar blijven komen. Onhandig en een grote tragedie voor het milieu. Ook fietsen worden steeds vaker in pakketdozen verzonden. Dit wordt bijvoorbeeld ‘voor 75% gemonteerd’ genoemd, iets wat vaak in de welbekende kleine lettertjes wordt vermeld.

Dit betekent dat bedrijven de fiets voor een lagere prijs kunnen versturen maar let op; je moet de fiets dan nog wel zelf afmonteren. Als het mee zit krijg je een montageplan, handleiding of link naar instructievideo over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Vaak kun je voor de montage van je fiets nog een extra montageset met de benodigde gereedschappen bij bestellen.

Slim, maar nadelig voor jou als klant. Een instructievideo opnemen of handleiding samenstellen is namelijk veel goedkoper dan betalen voor het transporteren van een rijklare fiets. Waar zij besparen op transportkosten door de fiets in onderdelen te bezorgen, ben jij extra tijd en geld kwijt aan het monteren van je fiets. Je kan je fiets niet meteen gebruiken, je moet het verpakkingsmateriaal zelf afvoeren en wie helpt je wanneer de montage niet lukt?

100% Rijklaar

Cheapassbikes vind het belangrijk dat je als klant gelijk gebruik kunt maken van je fiets. Dit zodat je niet als do-it-yourselfér een montageplan hoeft door te spitten en daarbij een variatie aan (extra aangeschafte) gereedschappen nodig hebt.

Een refurbished fiets van Cheapassbikes wordt geheel gecontroleerd voordat deze de deur uit gaat en is dus gelijk te gebruiken. De fiets heeft bijvoorbeeld de juiste bandenspanning, de versnellingen zijn afgesteld, alle bouten en moeren zijn gecontroleerd en zelfs eventueel bijbestelde accessoires zijn alvast gemonteerd.

Na ontvangst hoef je eigenlijk alleen je fiets nog maar op slot te zetten en kan je er metéén gebruik van maken. Rijklaar is bij ons dus ook echt 100% rijklaar!  

0
    0
    Jouw fietstas
    Uw winkelwagen is leeg Return to Shop