Stadsfiets

Een stadsfiets, citybike of commuter is een comfortabele fiets die vooral geschikt is voor dagelijks gebruik, zoals naar school, het werk en naar winkels. Met de stadsfiets worden vaak afstanden tot 5 kilometer afgelegd. Het is een praktische fiets die zo is gebouwd dat je er maar weinig naar om hoeft te kijken. Minder poespas op de fiets betekend minder vaak langs de fietsenmaker.

Wil je in 1 keer een goede aankoop doen en heb je geen tijd om te verspillen aan een tweedehands fiets waarbij je niet weet wat je precies koopt? Wil je bij iemand kunnen aankloppen als je toch niet helemaal tevreden bent? Kies dan voor een refurbished fiets. Dat betekend dat zowel de fiets als alle fietsonderdelen zijn nagekeken, schoongemaakt, gerepareerd, vervangen en/of hergebruikt. En daarbovenop gratis 1 maand garantie.

Onze selectie refurbished stadsfietsen:

Specifications of the Stadsfiets:

Fietshouding

De stadsfiets is er in vele vormen en maten, maar is voornamelijk ontwerpen voor een rechtop zithouding. Dit is comfortabel voor je bovenlichaam en je hebt hierdoor goed zicht op de weg. Bij een rechtop zithouding staat het stuur altijd hoger dan het zadel.

Frame

Het meest opvallende verschil tussen de damesfiets en herenfiets variant is de fietsstang. Deze zit er vanuit oorsprong voor de stevigheid van het frame, maar wordt weggelaten bij een damesmodel. Hierdoor kunnen vrouwen die een rok of jurk dragen makkelijker opstappen en afstappen.

remmen

Vanuit oorsprong hebben de meeste stadsfietsen een terugtraprem. Dit is een makkelijk te bedienen en onderhoudsvrij remsysteem. Tegenwoordig kun je ze ook vinden met de handrem. Een kwetsbaarder door zijn kabels, maar krachtiger remsysteem met kortere remweg.

versnellingen

Vraag je af of je versnellingen echt nodig hebt. Bij korte afstanden zijn versnellingen snel overbodig. Wil je zo nu en dan toch een recreatieve tocht maken, kijk dan naar een fiets met zeven of meer versnellingen. Hoe meer versnellingen, hoe duurder de fiets en hoe meer onderhoud. 

slot

De stadfiets staat bekend om vaak gestolen te worden. Wil je dat jouw tweewieler bij jou blijft? Zorg er dan voor dat jouw fiets dubbel op slot staat. Fietsen met een dubbel slot worden vaker overgeslagen omdat het meer werk is om deze te stelen.

gesloten kettingkast

Vaak heeft een stadsfiets een gesloten kettingkast, deze beschermt je kleren tegen kettingsmeer en je ketting tegen vuil. Ook hoef je hierdoor minder onderhoud te plegen doordat de ketting niet vuil of vochtig wordt. De kettingkast kan niet gesloten worden in combinatie met een derailleur. 

Personaliseer je fiets met accessoires:

Deze fietsen zijn misschien ook wat voor jou:

Tweedehands
omafiets
Tweedehands
vouwfiets
Tweedehands
funky fiets

Alle Fietsen

Kies een Cheapassbike:

Z

Gratis thuisbezorgd

Z

Voor 9:00 besteld, morgen in huis

Z

Standaard 1 maand garantie

Z

Sociale & duurzame fietsen

Z

Anti-diefstal geregistreerd

Het laatste fietsnieuws:

Wat betekent “100% rijklaar verzonden”?

Wat betekent “100% rijklaar verzonden”?

Cheapassbikes vind het belangrijk dat je als klant gelijk gebruik kunt maken van je fiets. Daarom is een refurbished fiets van Cheapassbikes altijd 100% rijklaar en wordt deze niet in onderdelen in een doos met montageplan geleverd.

Hulp nodig?

De klantenservice helpt je graag verder
1
  1
  Jouw fietstas
  Bagagedrager Mand (Gemonteerd)
  Bagagedrager Mand (Gemonteerd) 
  Garantie:

  30 Days

  1 X 19,50,- = 19,50,-