Oude fietsbanden… daar zijn er echt mega veel van! Maar wat doe je met zo’n stroom van gebruikt goed?

Help! Er is een overschot aan oude fietsbanden
Via De Terugwinning kwam Cheapassbikes vorig jaar in contact met het inzamelnetwerk van Disrubt. Samen met Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben zij gerealiseerd dat rubber van oude fiets binnen- en buitenbanden volledig kan worden gerecycled en opnieuw kan worden gebruikt. Het resultaat is een fietskrat- en tas gemaakt van oude fiets binnenbanden. Super cool!

Maar dan is er een overschot aan oude fietsbanden en wordt het inzamelen tijdelijk stopgezet. Wat moeten wij nu met al die oude fietsbanden?

Oude binnenbanden krijgen een nieuwe bestemming
Juist ja! Vanaf heden krijgen onze oude fiets binnenbanden een nieuwe bestemming bij Schwalbe Nederland. Ook zij kunnen het gerecyclede materiaal zonder kwaliteitsverlies inzetten bij de productie van nieuwe binnenbanden. Deze binnenbanden zijn 100% recyclebaar en bevatten 20% gerecycled materiaal.

Via de fietsvakhandel worden de binnenbanden per pakket naar Schwalbe Nederland gebracht. Zij verschepen de binnenbanden per container naar de recyclefabriek in Indonesië. Door een speciaal ontwikkeld devulkanisatieproces maken zij daar van de oude binnenbanden weer nieuwe.

En dat is mega duurzaam, want zelfs inclusief het per container verschepen naar Indonesië wordt er maar 20% energie verbruikt ten opzichte van het winnen van nieuw butyl rubber. Dat noemen wij WINNING!

Waar gaan onze oude fiets buitenbanden heen?
Maar onze buitenbanden dan? Weggooien is zonde! Weet jij nog een project waar wij onze fietsbuitenbanden kwijt kunnen? Dan komen wij graag in contact. Stuur een e-mail naar klantenservice@cheapassbikes.nl.

Cheapassbikes Nieuws, recycling | 05-10-2021

0
    0
    Jouw fietstas
    Uw winkelwagen is leeg Return to Shop