Refurbished Tweedehands fietsen

BEKIJK EN VERGELIJK ONLINE 300+ FIETSEN

GRATIS BEZORGING IN NL (IN BE € 19,95)

Ons verhaal

Start-up

Cheapassbikes is in 2016 begonnen als studenten start-up in Nederland. Veel fietsen werden gestolen en een te hoog geprijsd aanbod bij fietsenwinkels zorgde voor een grote vraag naar goedkope fietsen. Dat is waarom Cheapassbikes refurbished fietsen verkoopt. De meest goedkope, duurzame en betrouwbare optie om van A naar B te komen. 

Onze missie

Momenteel er is geen Europese aanbieder die een ruim aanbod van refurbished fietsen aanbiedt. Binnen deze branche willen wij het verschil maken en de duurzame keuze toegankelijker maken.

Vanaf 2023 willen wij jaarlijks 100.000 refurbished fietsen als goedkope optie aanbieden.

Onze waarden

 • Goedkope mobiliteit voor iedereen: De gemiddelde prijs van een nieuwe stadsfiets is meer dan € 550. Cheapassbikes vindt dat mobiliteit voor iedereen betaalbaar hoort te zijn. Daarom bieden wij al fietsen aan vanaf € 99,- euro.
 • Social Return: Wij streven naar een sociaal rendement op investering door banen te creëren voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Cheapassbikes heeft een leer programma opgezet voor jongeren die de ambitie hebben om fietsenmaker te worden. 
  Op deze manier kunnen zij alles leren over het beroep in een sociale omgeving en worden hun talenten benut.
 • Overproductie tegengaan: In 2019 werden er in de EU meer dan 11.4 miljoen fietsen geproduceerd. Wij vinden dat een schande, omdat er meer dan genoeg fietsen zijn die nog makkelijk 5 tot 10 jaar meegaan. Daarom is het onderdeel van onze missie om dit nummer radicaal naar beneden te dringen.

Circulair business model

Ons business model bestaat uit twee cirkels die laten zien dat er geen materialen worden verspild in het process. Grondstoffen worden hergebruikt of gerecycled. 

Van afval naar product

ls een fiets achtergelaten op een publieke plek, dan is het niet toegestaan om de fiets daar te lang te laten staan. Dit is waarom de overheid in Nederland bepaalde regels in het leven heeft geroepen.

 • De handhaving hangt een waarschuwingslabel aan de fiets waarop staat dat de fiets wordt verwijderd binnen een bepaalde periode als de fiets niet wordt meegenomen door de eigenaar. 
 • Als deze deadline is verstreken, wordt de fiets meegenomen en gestalt in het fietsendepot. De gemeente is nu eigenaar van de fiets.
 • Zonder initiatieven zoals Cheapassbikes zouden deze fietsen worden vernietigd.
 • Als de fietsen bij Cheapassbikes binnen komen worden zij gecontroleerd op kwaliteit.
 • Elke fiets wordt individueel gelabeld volgens het merk, wielmaat, framemaat, uiterlijk, remtype en aantal versnellingen.
 • Deze specificaties bepalen de prijs van de fiets.
 • Nadat er een mooie foto van de fiets is gemaakt, wordt deze vertoond in onze online webshop.
0
  0
  Jouw fietstas
  Uw winkelwagen is leeg Return to Shop