Omafiets

Er is een dames- en herenfiets variant van de opoefiets, ook wel bekend als de omafiets en opafiets. Met het klassieke uiterlijk en stevigheid is deze rots in de branding amper kapot te krijgen. Om deze redenen is de fiets dan ook razend populair. Veel mensen denken dit type fiets een oer-Hollands product is, maar niets is minder waar. Rond het einde van de negentiende eeuw werd het model namelijk vanuit Engeland door de Nederlandse rijwielfabrieken overgenomen.

Wil je in 1 keer een goede aankoop doen en heb je geen tijd om te verspillen aan een tweedehands fiets waarbij je niet weet wat je precies koopt? Wil je bij iemand kunnen aankloppen als je toch niet helemaal tevreden bent? Kies dan voor een refurbished fiets. Dat betekend dat zowel de fiets als alle fietsonderdelen zijn nagekeken, schoongemaakt, gerepareerd, vervangen en/of hergebruikt. En daarbovenop gratis 1 maand garantie.

Onze selectie refurbished omafietsen:

Specificaties van de omafiets:

omafiets

De omafiets is een klassieke damesfiets te herkennen aan een frame met een rechte onderbuis en enkelvoudig omhoog gebogen bovenbuis welke ongeveer in het midden verboden zijn door het zogeheten mannetje. Hierdoor is de instap extra laag, wat praktisch is voor vrouwen.

opafiets

De opafiets is een stevige herenfiets te herkennen aan de dubbele horizontale stang. Dit was vroeger een vereiste voor de stevigheid van de fiets, maar tegenwoordig figureert deze alleen nog als ontwerp.

zithouding

Doordat de opoefiets een hoger balhoofd heeft dan andere fietsen zit je extra rechterop. In combinatie met een goed verend zadel is dit type fiets alsof je op een comfortabele stoel zit.

remmen en versnellingen

Omafietsen zijn vanuit oorsprong voorzien van een terugtraprem. Dit mechanisme zit in de naaf van het achterwiel verwerkt en zorgt via het terugtrappen voor een blokkering van het wiel. Het mechanisme is onderhoudsvrij.

Standaard

Een ander typerend onderdeel van de opoefiets is de standaard. Met een reguliere standaard balanceer je een fiets naar een kant. Bij een omafiets haal je met de standaard het achterwiel los van de grond.

Gesloten kettingkast

Traditioneel gezien heeft de opoefiets een gesloten kettingkast gemaakt van lakdoek en ondoorzichtige jasbeschermers. Als het lakdoek van de fiets beschadigd is wordt deze vervangen voor een andere kettingkast.

Personaliseer je fiets met accessoires:

Deze fietsen zijn misschien ook wat voor jou:

Tweedehands
beachcruiser
Tweedehands
stadsfiets
Tweedehands
funky fiets

Alle Fietsen

Kies een Cheapassbike:

Z

Gratis thuisbezorgd

Z

Voor 9:00 besteld, morgen in huis

Z

Standaard 1 maand garantie

Z

Sociale & duurzame fietsen

Z

Anti-diefstal geregistreerd

Het laatste fietsnieuws:

Wat betekent “100% rijklaar verzonden”?

Wat betekent “100% rijklaar verzonden”?

Cheapassbikes vind het belangrijk dat je als klant gelijk gebruik kunt maken van je fiets. Daarom is een refurbished fiets van Cheapassbikes altijd 100% rijklaar en wordt deze niet in onderdelen in een doos met montageplan geleverd.

Hulp nodig?

De klantenservice helpt je graag verder
0
    0
    Jouw fietstas
    Uw winkelwagen is leeg Return to Shop